Förbeställ världens första kokbok för stekhäll!
Renskav, fiskgryta, musslor eller hamburgare? Här finns recepten för din stekhäll!


Flamberade nektariner med vaniljglass och pistagenötter
Sött, salt, krispigt… underbart. Imponera på gästerna genom att flambera desserten på stekhällen. Godare och mer spektakulärt blir det inte ...
Läs Mer
Läs Mer

Stekman’s sticky hot shrimps
Om du inte går fullständigt och fnoskigt bananas över den här rätten vill jag att du hör av dig till ...
Läs Mer
Läs Mer

Krämig räkpasta direkt på hällen
Ska vi kalla det pastotto i brist på bättre? Pastan som kommer till liv direkt på stekhällen och där inget ...
Läs Mer
Läs Mer

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Namnet går knappast att uttala. Och handen på hjärtat – hur gott låter det med kålpannkaka? Men jag utmanar dig ...
Läs Mer
Läs Mer

Maxad fiskgryta
Släkten är på ingång. Dom är hungriga, kräsna och du har knappt om tid. Det här är succérätten som fyller ...
Läs Mer
Läs Mer

Moules frites på stekhäll
Mmm, moules frites... Världens snyggaste maträtt blir ännu snyggare på hällen. Dessutom enklare, roligare och godare. Pannans stora och heta ...
Läs Mer
Läs Mer

Palak paneer med hällbakat naan
Alltså, det blir inte godare än så här att göra indiskt på stekhällen. Inte enklare heller, tack vare genvägen med ...
Läs Mer
Läs Mer

Raggmunk med varmrökt lax, räkor & romsås
Barnen är efter-fotbollen-hungriga. Dom har trots allt skött skolan under större delen av terminen och inte använt mer än 25-30 ...
Läs Mer
Läs Mer

Friterad fisk med nam jim-sallad och srirachamayo
Fräscht, krispigt, hett och fett – allt i ett. (Den här rätten är dessutom LCHF om du skippar riset). Jag ...
Läs Mer
Läs Mer

Stekmans lata laksa med makrill
Det här kan vara världens fulaste och mest osannolika rätt – men bara tills du monterar den i skålen och sätter ...
Läs Mer
Läs Mer

Magisk mushroom burger med blodig coleslaw
Jag har provat det där med portobelloburgare, standard i alla mattidningars ”grilla grönare”-specialer. Dom är inte är goda eftersom dom ...
Läs Mer
Läs Mer

Somrig pulled chicken
Visst, pulled chicken kan du äta med traditionella tillbehör, som avocado, picklad rödlök, ost, gräddfil och kanske tärnad mango och ...
Läs Mer
Läs Mer

Vaniljglass med rabarbercrunch
Du har ingen efterrätt. Men du har glass i frysen och rabarber i landet (eller på Hemköp). Dåså. Vad väntar ...
Läs Mer
Läs Mer

Lyxig paella från Salt&Peppar
Smarrigt och spektakulärt snyggt! En paella på stekhällen är mångas favorit. En jättelik paella är en av få saker jag ...
Läs Mer
Läs Mer

Lammfärsbiffar
Försommar. Vittjar frysen. Ett paket lammfärs från Ica Kvantum tigger om att tinas upp. Visst, varför inte? Skaffa: 400 gram ...
Läs Mer
Läs Mer

Chilisås med rabarber
Vill du ha en riktigt smakrik och het chilisås, men tröttnat på basen av tomat? Använd rabarber! Den här blev ...
Läs Mer
Läs Mer

Sotad och brässerad BBQ-kyckling med primörer
Du har underbara sensommarprimörer i grönsakslandet (eller hos handlaren på torget). Samtidigt är du sugen på lite heta, amerikanska bbq-smaker ...
Läs Mer
Läs Mer

Därför laga med muurikka
DN:s matskribent Jens Linder förklarar varför du ska laga mat med stekhäll. Läs artikeln här ...
Läs Mer
Läs Mer

Torskrygg med stuvad spetskål
Inga konstigheter. Antigen har din stormarknad extrapris på fryst torskrygg, eller så biter du ihop i den manuella fiskdisken. Kålen ...
Läs Mer
Läs Mer

Rabarber-tatain med vaniljglass
En lika enkel som genial efterrätt som du snabbt slänger ihop på stekhällens eftervärme. Har du inga rabarber? Byt ut ...
Läs Mer
Läs Mer

Kyckling piccata milanese
Den klassiska parmesanpanerade kalvkotletten är perfekt att byta ut mot kyckling. Och alltihop, inklusive tomatsåsen, gör du givetvis på stekhällen. Du ...
Läs Mer
Läs Mer

Ma po do fu med karamelliserad kimchi
Jag gjorde en variant av Arirangs underbara kimchi som fick gotta sig 10 dagar i kylen. Samtidigt hade Hemköp halva ...
Läs Mer
Läs Mer

Megapannan med renskav
Du har glömt hur gott det var i barndomen, va? Den magra renskaven med den gräddiga såsen, smaken av vilt ...
Läs Mer
Läs Mer

Tomatsoppa med basmati och quesadillas
Ännu ett recept från en butikskedja. Oväntat bra. Om du serverar med mina quesadillas, alltså. Gör tomatsoppan på stekhällen och ...
Läs Mer
Läs Mer

Stekt kyckling med chimichurri
Egentligen kan du servera chimichurri till vad som helst. Det är fan det godaste tillbehöret som Gud har skapat. Jag har ...
Läs Mer
Läs Mer

Vegetarisk biff rydberg
Det här är inget recept. Bara ett tips om hur du helt enkelt kan byta ut oxfilén eller ryggbiffen mot ...
Läs Mer
Läs Mer

Wraps med currydoftande quinoabollar
Handen på hjärtat. Recept från de stora butikskedjorna är sällan någon höjdare, och det gäller inte minst de vegetariska alternativen ...
Läs Mer
Läs Mer