Salt, sött och syrligt i magisk förening. Servera som förrätt eller tilltugg med en iskall lager eller ett glas bubbel. Receptet är hämtat från vår En till kokbok för stekhäll.
6 personer som tilltugg
3 paket fetaost
6 ark filodeg (2 ark per ost)
100 g smör
olivolja till stekning
Till garnering:
Flytande honung
Svarta sesamfrön
Granatäppelkärnor
Gör så här:
Ta försiktigt ostarna ur sina paket så att de inte faller sönder. Låt rinna av på hushållspapper. Smält smöret i en kastrull.
Ta ett ark filodeg, pensla med smör och lägg ett ark till ovanpå. Pensla igen och vik på hälften (du har nu totalt fyra lager). Placera fetaosten i mitten och vik till ett paket. Försegla paketet med smör och pensla ovansidan så att inte degen torkar ut. Gör alla paket klara.
Hetta upp stekhällen och tillsätt rikligt med olivolja. Stek på låg värme på båda sidor till krispiga och gyllene.
Dela paketen på hälften, ringla över honung och garnera med sesamfrön och granatäpple.