Tillbehör till stekhäll & muurikka

Den som en gång börjat laga mat på stekhäll & muurikka är fast för alltid. Här är några tillbehör till muurikka som gör matlagningen roligare, enklare – och lyxigare. 

Jämför och hitta bästa pris på alla stekhällar här.

Innehåll:
Lock
Sidobord
Stekspade
Överdrag
Paellapanna
Tändare
Det lilla extra
Eller ett helt utekök…

Lock

Det helt klart viktigaste tillbehöret till din stekhäll! I vissa set ingår lock tillsammans med brännare och häll. Om inte – köp till! Det är ett måste för att kunna laga mat med indirekt värme (precis som på en grill) och är viktigt om du vill kunna utnyttja hällen för att exempelvis göra långkok eller baka pizza. Dessutom håller det maten varm vid servering. Här finns lock för Muurikka.

Sidobord

Sidobord till Muurikka 100 cm.

Ännu ett måste (om det inte ingår i köpet av ett set)! Här har du råvaror, kryddor, redskap – och kanske en sval dryck till dig själv – på armlängds avstånd. 

Ett alternativ är att välja Muurikkas så kallade sommarkök. Då ingår även lock.

Muurikka sommarkök finns med stekhällar i 48 och 58 centimeter.

Stekspade

Hur bred och vinklad den ska vara är en smaksak, men den bör vara av modell större och ligga bra i handen. Här är några favoriter från Muurikka och en riktigt bra och prisvärd från Hällmark.

Överdrag

Skydda din häll mot väder, vind – och förstås rost med ett överdrag.

Paellapanna

Mångas favoriträtt, särskilt när det gäller festlig matlagning till många. Det finns flera varianter av paellapannor att välja mellan. 

Paellapanna.

Tändare

För att komma åt att tända brännarens ringar på ett säkert sätt är det viktigt med en lång braständare, gärna med flexibel hals som du kan böja. Zippo har en variant i metall med hög kvalitet. Glödtråd gör att flamman startar av sig själv om den skulle slockna (så länge knappen hålls intryckt). 

Braständare från Zippo med flexibel hals.

Det lilla extra – roligt och lyxigt

Förkläde, rökkärl, skärbräda och trådlös termometer kopplad till telefonen. Eller kanske ett underlägg där du med hjälp av värmeljus kan hålla stekhällen varm direkt på bordet? Här är några förslag på tillbehör.

Föregångaren och pionjären Per Morberg har gjort mycket för matlagning på stekhäll. Dessutom har han en egen serie exklusiva tillbehör som du hittar här.

Per Morberg.

Eller ett helt utekök

Arbetsytor, hyllor och tillgång till vatten gör matlagning på stekhäll både enklare och roligare. Känslan av att tillbringa en skön sommarkväll i sitt eget utekök är oslagbar. Det finns flera färdiga lösningar att köpa – från budget till superlyx

Utekök OS Basic Water.
Utekök Jabo.
Tranquilo Kitchen Betong.

Eller konstruera ett eget. Här visar jag hur jag byggde mitt utekök. 

Hemmabygge.