Tillbehör till stekhäll / muurikka

Den som en gång börjat laga mat på stekhäll är fast för alltid. Här är tips på några tillbehör som gör matlagningen på stekhäll roligare, enklare – och lyxigare. 


Innehåll:
Lock
Stekspadar & tänger
Det lilla extra…
Överdrag
Paellapannor
Grillvantar
Förkläden
Eldkorgar & eldfat
Sidobord
UtekökLock

Det helt klart viktigaste tillbehöret till din stekhäll! Locket är ett måste för att kunna laga mat med indirekt värme (precis som på en grill). Det är också viktigt om du vill utnyttja hällen för att exempelvis ånga, göra långkok eller grädda bröd med övervärme. Dessutom håller locket maten varm vid servering. 

Kolla in – och hitta bästa pris – på lock.

Stekspadar & tänger

Hur bred och vinklad den ska vara är en smaksak, men din stekspade bör vara av modell större och ligga bra i handen. En tång är också ett suveränt hjälpmedel när det gäller att snabbt kunna vända och flytta råvarorna på en fullmatad stekhäll.

Kolla in – och hitta bästa pris – på stekspadar.

Fina smashjärn för burgare hittar du i vår egen butik.

Det lilla extra – för den som redan har allt

Bra utrustning gör matlagning på stekhäll ännu roligare. Att hacka och skära blir ett rent nöje på en stor och massiv skärbräda. En bra köttermometer är ett måste – och varför inte en infraröd termometer som kollar värmen på hällens yta. Ett underlägg med värmeljus för varmhållning är perfekt när du vill sätta fram stekhällen på bordet.

Och vem behöver inte en supermandolin, extra brännare och en biffbultare…?

Kolla in – och hitta bästa pris – på roliga tillbehör.

Överdrag

Skydda din stekhäll mot väder, vind – och förstås rost – med ett överdrag. Det finns även skyddspåsar till själva pannorna.

Kolla in – och hitta bästa pris – på skydd och överdrag.

Paellapanna

Paella är mångas favoriträtt på hällen, särskilt när det gäller festlig matlagning till många. Det finns mängder av märken, modeller och storlekar att välja mellan.

Kolla in – och hitta bästa pris – på paellapannor.

Grillvantar

Din stekhäll blir riktigt het – oavsett om du använder den över gasol eller öppen eld. Investera i ett par handskar med riktigt bra värmeskydd!

Prisvärda handskar hittar du i vår egen butik.

Förkläden

Stekning innebär alltid visst stänk – hur försiktig du än är. Skydda kläderna med ett snyggt förkläde, gärna med praktiska fickor. På köpet kan du njuta av gästernas beundrande blickar när du sträcker på ryggen och ser ut som en professionell stekare.

Kolla in – och hitta bästa pris – på förkläden.

Eldkorg & eldfat

En eldkorg är riktigt stämningsfull i trädgården eller på altanen. Dessutom kan den vara riktigt praktisk – både för att sprida värme och för att använda som värmekälla till stekhällen. En eldkorg kan till exempel vara ett bra alternativ vid fritidshuset om du vill kunna använda stekhällen, men slippa släpa med dig den vanliga brännaren och ställningen.

Kolla in – och hitta bästa pris – på eldkorgar & eldfat.

Sidobord

Om du inte har din stekhäll placerad intill en bänk eller liknande är det praktiskt att haka på ett eller flera sidobord. Här kan du placera råvaror, kryddor, redskap – och kanske en sval dryck till dig själv – på armlängds avstånd. Sidobord fungerar emellertid bara till stora och tyngre hällar med en diameter på 100 cm. Ett alternativ till sidobord är att välja Muurikkas så kallade sommarkök. Det har två sidobord, underhyllor och inkluderar även ett lock.

Kolla in – och hitta bästa pris – på sidobord.

Utekök

Arbetsytor, hyllor och tillgång till vatten gör matlagning på stekhäll både enklare och roligare. Känslan av att tillbringa en skön sommarkväll i sitt eget utekök är oslagbar. Det finns flera färdiga lösningar att köpa om du inte vill eller kan bygga själv – från budget till superlyx. 

Kolla in några spektakulära utekök här.