Raggmunk med varmrökt lax, räkor & romsås

Barnen är efter-fotbollen-hungriga. Dom har trots allt skött skolan under större delen av terminen och inte använt mer än 25-30 könsord per dag. Du säger: ”Vad vill ni ha till middag” och blir tårögd av din egen föräldraförträfflighet. Dom svarar ”Våfflor!” Du tänker: ”Fan.”

Kompromissen är raggmunkar. Eftersom du själv faktiskt är rätt sugen på rårakor. Och på stekhällen kommer det att gå undan.

Skaffa:
500 gram potatis
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 ägg
1 tsk salt
200 gram varmrökt lax
Några nävar tinade räkor
1 rödlök
2 avocado
2 msk rom, till exempel sikrom
1 msk majonnäs
2 dl gräddfil
1 msk sötstark senap
Finhackad dill
Citron

Gör så här:
Riv potatisen grovt och pressa ur så mycket som möjligt av vätskan. Vispa mjölet med 1 dl av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägget, salt och till sist potatisen.

Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap och dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Rensa den varmrökta laxen i grova bitar och lägg i en skål. Skala räkorna, finhacka rödlöken, skär avocadon i bitar och lägg alltihop i skålar.

Tänd stekhällen och klicka dit en hög med smör. Vänta till det slutar fräsa, dra runt det härligt nötdoftande fettet runt hällen och klicka sedan ut raggmunk-smeten. Laborera med storlekar och former som känns bra för dig och din familj. Platta ut smeten med en stekspade. Stek gyllene på båda sidor. Servera med tillbehören och citronklyftor att pressa över.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *