Press

Pressbilder till Kokbok för stekhäll

Kontakt

Vill du ha mer information, eller kanske boken som pdf? Kontakta oss på info@stekman.se eller 0733-924555.

Bokfakta

Titel: Kokbok för stekhäll
Antal sidor: 160
Vikt: 680 gram
Repro: JK Morris 
Tryck: Livonia Print 2021 
ISBN: 978-91-986905-0-7
Förlag: Stekman förlag

PRESSMEDDELANDE

Världens första kokbok för stekhäll!

Under pandemiåret 2020 exploderade intresset för matlagning på stekhäll (ofta kallad muurikka). Pannorna sålde slut blixtsnabbt och butikerna stod utan lager i månader. Kommande sommar lär ännu fler upptäcka ett roligare sätt att laga mat utomhus – på altanen eller ute i vildmarken.  

Håller svenskarnas grillglöd på att slockna? Kanske inte helt. Men utan tvekan upptäcker allt fler människor fördelarna med en stekhäll. Tack vare storleken och den lätt skålade formen kan du också använda hällen till att fritera, flambera, ånga och röka. Du kan enkelt göra soppor, grytor, efterrätter – och grädda underbara bröd. Samt förstås laga mat som räcker till många!

Den 10 maj 2021 ger vi ut den första boken helt tillägnad matlagning på stekhäll. ”Kokbok för stekhäll” innehåller massor av recept på tilltugg, varmrätter och desserter – där allting lagas direkt på hällen. Här kan du också läsa om stekningens historia och få tips och råd om allt som hör utematlagning till. 

Om stekhällen
Det finska varumärket Muurikka var först med att tillverka stora, lätt skålade pannor för utomhusbruk i mitten på 1970-talet. Produkten spreds över gränsen och fick fäste i Norrbotten –pannan var ju perfekt att ta med på skoter- eller fisketuren. På senare år har stekhällen vandrat söderut genom landet – med god draghjälp av tv-kocken Per Morberg (som också har egen tillverkning).

Om författarna
Oskar Ekman
 är frilansskribent med fokus på mat och kultur. Han har fortbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan/Örebro universitet. Oskar driver Sveriges största sajt för matlagning på stekhäll (stekman.se) och har grundat facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med omkring 35 000 medlemmar. 

Sara Hallonsten är redaktör och hängiven hemmakock. Hon är också ansvarig för bokens redigering och formgivning.