Press

Vill du ha mer information, eller kanske recensionsexemplar som fysisk bok eller pdf? Kontakta oss på info@stekman.se eller 0733-924555.

Pressbilder “En till kokbok för stekhäll” (2022)

PRESSMEDDELANDE, 2022-04-08

Stekhet trend i uteköket

Det är ingen slump att stekhällen används över hela världen och i vitt skilda matkulturer. Storleken, de olika värmezonerna och den lätt skålade formen gör den till det mest mångsidiga matlagningsredskap som finns. De senaste åren har intresset för matlagning på stekhäll (i folkmun ofta kallad Muurikka) exploderat i Sverige – samtidigt som grillglöden verkar falna hos många.

Efter den prisbelönta och bästsäljande Kokbok för stekhäll (2021) kommer äntligen En till kokbok för stekhäll. Här ligger fokus på festliga tilltugg och ­snabbare vardagsrätter – recept skapade för att utnyttja stekhällens fördelar till fullo. 

– Stekhällen erbjuder en enklare och mer social utomhusmatlagning, säger matskribenten Oskar Ekman. Dessutom går det att göra alla moment direkt på pannan, från att grädda bröd till att flambera efterrätten. 

Boken erbjuder också tips på redskap och tillbehör, menyplaneringar, inspirerande bilder på utematlagning och mycket mer.

Om författarna 
Oskar Ekman är kultur- och matskribent. Han har fortbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan. Oskar driver Sveriges största sajt för matlagning på stekhäll (stekman.se) och har grundat facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med över 45 000 medlemmar. 

Sara Hallonsten är redaktör och hängiven hemmakock. Hon är också ansvarig för bokens redigering och formgivning.

Bokfakta

Titel: En till kokbok för stekhäll
Antal sidor: 160
Vikt: 680 gram
Repro: JK Morris 
Tryck: Livonia Print 2022 
ISBN: 9789198690514
Förlag: Stekman förlag

Pressbilder till “Kokbok för stekhäll” (2021)

PRESSMEDDELANDE, 2021-04-02

Världens första kokbok för stekhäll!

Under pandemiåret 2020 exploderade intresset för matlagning på stekhäll (ofta kallad muurikka). Pannorna sålde slut blixtsnabbt och butikerna stod utan lager i månader. Kommande sommar lär ännu fler upptäcka ett roligare sätt att laga mat utomhus – på altanen eller ute i vildmarken.  

Håller svenskarnas grillglöd på att slockna? Kanske inte helt. Men utan tvekan upptäcker allt fler människor fördelarna med en stekhäll. Tack vare storleken och den lätt skålade formen kan du också använda hällen till att fritera, flambera, ånga och röka. Du kan enkelt göra soppor, grytor, efterrätter – och grädda underbara bröd. Samt förstås laga mat som räcker till många!

Den 10 maj 2021 ger vi ut den första boken helt tillägnad matlagning på stekhäll. ”Kokbok för stekhäll” innehåller massor av recept på tilltugg, varmrätter och desserter – där allting lagas direkt på hällen. Här kan du också läsa om stekningens historia och få tips och råd om allt som hör utematlagning till. 

Bokfakta

Titel: Kokbok för stekhäll
Antal sidor: 160
Vikt: 680 gram
Repro: JK Morris 
Tryck: Livonia Print 2021 
ISBN: 9789198690507
Förlag: Stekman förlag