Calzone med två fyllningar

Traditionell pizza är tyvärr dömd att misslyckas på stekhällen. Övervärmen räcker inte till innan botten är bränd. Men misströsta inte – vik bara ihop innan du gräddar! Fyllningen med tonfisk, kapris och sötstarkt sting från honung och chili är vår favorit.

För 4 personer:
1 stort paket färdig pizzadeg (ca 550 g)
1 dl tomatpuré
2 msk socker
2 msk olivolja
2 tsk salt
Vetemjöl till utkavling
Lite vatten

Klassisk fyllning:
Lagrad ost, riven
Rökt skinka, strimlad
Oregano

Al tonno:
Tonfisk på burk
Rödlök, finhackad
Kapris
Chili, fint strimlad
Flytande honung
Svartpeppar

Gör så här:
Blanda ihop tomatpuré, socker, olivolja och salt till din enkla tomatsås. Mjöla bänken och kavla ut pizzadegen så tunt du kan utan att den riskerar att spricka när du viker ihop paketen. Skär i fyrkanter med valfri storlek.

Lämna kant för vikning när du lägger på tomatsåsen.

Stryk ett tunt lager tomatsås över pizzorna. Lämna marginal i kanterna för vikningen. Var och en blir lycklig på sin fason och fyllningens dimensioner lägger vi oss faktiskt inte i. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till paket.

Hetta upp den inre delen av stekhällen och pla­cera pizzorna längs ytterkanten. Lägg på lock* och grädda i torr panna på låg­ till medelvärme, ett par minuter per sida eller tills degen är gyllene.

Servera med pizzasallad (se nedan).

* Det är fullt möjligt att grädda dessa pizzor utan lock, men det tar lite längre tid. Vänd ofta och se till att degen inte bränns!

Enkel pizzasallad: 
Hyvla eller skär vitkål och fänkål fint. Blanda med olivolja, salt, peppar, oregano och citronsaft. Låt stå medan du gör pizzorna, och smaka sedan av tills du når rätt balans.